- تاریخ انتشار : سه شنبه 2 شهریور 1400 - 16:12
- کد خبر : 218 چاپ خبر

کرونا و رکود اقتصادی در ایران
به گزارش تیم تحلیل و بررسی، شیوع بیماری کرونا از آخرین ماه های سال 98 تا هم اکنون، اقتصاد ایران را در وضعیت رکود و نااطمینانی قرار داده است. همه گیری بیماری کرونا، از سویی یک فاجعه انسانی است که تا کنون میلیون ها انسان را در این کره خاکی تحت تأثیر قرار داده و
به گزارش تیم تحلیل و بررسی، شیوع بیماری کرونا از آخرین ماه های سال 98 تا هم اکنون، اقتصاد ایران را در وضعیت رکود و نااطمینانی قرار داده است.
همه گیری بیماری کرونا، از سویی یک فاجعه انسانی است که تا کنون میلیون ها انسان را در این کره خاکی تحت تأثیر قرار داده و از سوی دیگر، با تعطیلی بنگاه های اقتصادی در سراسر جهان و مخصوصاً ایران رکودی کمرشکن ایجاد کرده است.
متأسفانه شیوع این بیماری در کشور ما بسیار بالاست. به باور کارشناسان اقتصادی، اقتصاد ایران به دلیل وابستگی به نفت، تحریم های بین المللی، رشد منفی اقتصادی، تورم بالا و … آسیب های بسیار زیادی را تجربه خواهد کرد.
کرونا و تعطیلی برخی مشاغل
تعطیلی و کاهش سطح فعالیت های اقتصادی منجر به تعدیل نیرو و کاهش تقاضا و عرضه کار گردیده است. برخی به طور مستقیم به دلیل درگیری با بیماری و عده ای هم به صورت غیر مستقیم به دلیل اقدامات خود مراقبتی و کاهش تعاملات، ساعات کاری خود را کاهش داده اند.
تعطیلی کسب و کارهایی که مستقیماً از کرونا متأثر شده اند، منجر به بیکاری بسیاری از مردم و از بین رفتن رفاه خانواده های ایشان شده است. در این بین بیشترین ضربه اقتصادی به خانواده هایی وارد شده است که شغل دائمی ندارند، مانند دست فروشان، کارگران ساختمانی و ….
قطعاً فعالیت هایی نظیر گردشگری و رستوران داری، ورزشگاه ها، سینماها، مراکز خرید، برگزاری همایش ها، برگزاری نمایشگاه ها، سالن های زیبایی، هتلداری، حمل و نقل در حوزه های مختلف زمینی، ریلی، هوایی و سایر مواردی که در آنها اجتماعاتی شکل می گیرد، بیشترین لطمه ها را از این بحران خواهند خورد.
کسری بودجه ناشی از تأثیرات کرونا در کشور
با کاهش فعالیت های اقتصادی درآمدهای مالیاتی دولت نیز کاهش می یابد. در این بین باید اقداماتی جهت حمایت از افراد آسیب پذیر و کسب و کارهای آنها انجام شود و از سوی دیگر مخارج و هزینه های بالا در حوزه بهداشت و درمان کسری بودجه زیادی را برای دولت به همراه خواهد داشت.
حال با توجه به روند افزایشی درگیری بیماری کرونا در ایران، در صورتی که مدیریتی جدی و پیشگیرانه در قبال کنترل این بیماری صورت نگیرد، آسیب هایی که به اقتصاد کشور و بخش کشاورزی وارد می آید، در کوتاه مدت غیرقابل جبران است .
امید است با تشکیل دولت جدید، تدابیری اتخاذ شود که هم در حوزه اقتصادی و هم در بخش بهداشت و درمان از بحران کنونی عبور کرده و شرایط با ثبات تری در کشور ایجاد شود.
لینک کوتاه
برچسب ها
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0